Binnenbandautomaat

Vanaf heden kan u op ons adres een binnenbandautomaat terugvinden.

Zin in een fietsritje op zondag, maar heeft u een lekke band. Geen nood, de automaat is 7/7 - 24/24 open.

In de automaat kan je de meeste gebruikte maten terugvinden.

Een binnenband kost €8/stuk, te betalen met muntstukken ( €0.50 / €1.00 / €2.00 ). De automaat kan niet teruggeven, zorg dus voor gepast geld.

Bandsoorten in automaat:

  • 24 inch SV 10
  • 12 inch AV 1
  • 28 inch SV 15
  • 29 inch, 28 inch, 27.5 inch SV 19
  • 28 inch SV 17
  • 20 inch SV 7 

Revolutionaire automaten blijven straatbeeld sieren: “Omgebouwde sigarettenautomaat ideaal voor fietsbanden”

LEDE Langs de Keibergkerkweg 62 in Lede kan je sinds dit weekend een totaal nieuwe soort automaat aantreffen. Fietsenmaker Geert De Potter springt ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van zijn zaak op de trein met een automaat voor fietsbanden en kleine onderdelen.

“Omdat door corona steeds meer mensen aan het fietsen gingen en klanten geregeld onderdelen zoals een binnenband kwamen halen, kwam het besef dat een automaat klanten 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 kan helpen”, vertelt de man. In het Antwerpse vond hij een fietsenmaker die hetzelfde idee had en zo belandde hij bij Schwalbe. “Zij bouwden oude sigarettenautomaten om waardoor je hier nu voor mijn deur voor de prijs van 8 euro binnenbanden voor mountainbiker, koersfiets, kinderfiets 20” en stadsfietsen kan vinden.”

Fietsen passen niet in de automaat. “Maar daarvan heb ik er verschillende binnen staan zodat iedereen hier vlot zijn gading kan vinden”, aldus de man. Op termijn is het de bedoeling het bestaande aanbod in de automaat verder uit te breiden. “Tegen de wintermaanden zal ik via deze weg ook fietslichten ter beschikking stellen, maar de deur van mijn werkplaats en toonzaal blijven tijdens de openingsuren eveneens open voor iedereen.”

Koen Moreau, 27-06-21, 08:41

Bron:  Moreau, K. M. (2021, 27 juni). Revolutionaire automaten blijven straatbeeld sieren: “Omgebouwde sigarettenautomaat ideaal voor fietsbanden”. Het Laatste Nieuws (HLN). https://www.hln.be/lede/revolutionaire-automaten-blijven-straatbeeld-sieren-omgebouwde-sigarettenautomaat-ideaal-voor-fietsbanden~a84aae64/


Lekke band? Bij fietsen geert haal je nieuwe uit automaat: "24 uur op 24 bereikbaar"

Fietsenmaker wil wielertoeristen met materiaalpech helpen

LEDE - Fietsers die tijdens een ritje in de buurt van Lede plots met een lekke band te maken krijgen, kunnen vanaf nu op elk moment terecht bij Geert De Potter van Fietsen Geert. De fietsenmaker liet een automaat met fietsbanden installeren voor zijn winkel.

Geert De Potter, die een fietsenwinkel uitbaat in zijn garage, haalde zijn inspiratie voor de automaat in Antwerpen. "Ik zag daar een automaat voor sigaretten die werd omgebouwd tot een automaat met fietsattributen. Ik dacht al langer na over een manier om nog flexibeler mijn klanten te kunnen bedienen. Soms gebeurt het dat er nog enkele wielertoeristen met materiaalpech aanbellen als de winkel net gesloten is", vertelt de fietsenmaker in de Keibergkerkweg.

Oude sigarettenautomaat

Om fietsers ook na de openingstijden van dienst te zijn, heeft hij een automaat laten installeren. "Ik speelde al langer met het idee om een broodautomaat om te vormen tot fietsautomaat, maar het is dus een soort oude sigarettenautomaat geworden."

Schwalbe, een Duitse verdeler van fietsbanden, gaf de automaat een likje verf.

"Binnenin zijn er banden voor mountainbikes, koersfietsen en kinderfietsen beschikbaar. Ik denk er ook aan om fietslichten en andere attributen op deze manier te verkopen."

Door corona fiets ontdekt

De fietsenmaker heeft de afgelopen maanden zijn cliënteel zien toenemen. "Door corona heeft iedereen de fiets ontdekt. Er worden meer fietsen dan ooit besteld. Er zijn ook veel nieuwe wielertoeristen bijgekomen. Hopelijk kan ik nu degenen helpen die tijdens een rit plots materiaalpech hebben en geen reserveband bij zich hebben ."

Een fietsband in de Schwalbe-automaat van Geert De Potter kost 8 euro.

08/07/2021 om 06:00 door Jaron Sertin

In de automaat van Geert De Potter zitten er nu banden in voor mountainbikes, koersfietsen en kinderfietsen

Bron: Sertin, J. S. E. (2021, 8 juli). Lekke band? Bij Fietsen Geert haal je nieuwe uit automaat. het nieuwsblad. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210707_94944058