Binnenbandautomaat

Vanaf heden kan u op ons adres een binnenbandautomaat terugvinden.

Zin in een fietsritje op zondag, maar heeft u een lekke band. Geen nood, de automaat is 7/7 - 24/24 open.

In de automaat kan je de meeste gebruikte maten terugvinden.

Een binnenband kost €8/stuk, te betalen met muntstukken ( €0.50 / €1.00 / €2.00 ). De automaat kan niet teruggeven, zorg dus voor gepast geld.

Bandsoorten in automaat:

  • 24 inch SV 10
  • 12 inch AV 1
  • 28 inch SV 15
  • 29 inch, 28 inch, 27.5 inch SV 19
  • 28 inch SV 17
  • 20 inch SV 7 

Revolutionaire automaten blijven straatbeeld sieren: “Omgebouwde sigarettenautomaat ideaal voor fietsbanden”

LEDE Langs de Keibergkerkweg 62 in Lede kan je sinds dit weekend een totaal nieuwe soort automaat aantreffen. Fietsenmaker Geert De Potter springt ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van zijn zaak op de trein met een automaat voor fietsbanden en kleine onderdelen.

“Omdat door corona steeds meer mensen aan het fietsen gingen en klanten geregeld onderdelen zoals een binnenband kwamen halen, kwam het besef dat een automaat klanten 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 kan helpen”, vertelt de man. In het Antwerpse vond hij een fietsenmaker die hetzelfde idee had en zo belandde hij bij Schwalbe. “Zij bouwden oude sigarettenautomaten om waardoor je hier nu voor mijn deur voor de prijs van 8 euro binnenbanden voor mountainbiker, koersfiets, kinderfiets 20” en stadsfietsen kan vinden.”

Fietsen passen niet in de automaat. “Maar daarvan heb ik er verschillende binnen staan zodat iedereen hier vlot zijn gading kan vinden”, aldus de man. Op termijn is het de bedoeling het bestaande aanbod in de automaat verder uit te breiden. “Tegen de wintermaanden zal ik via deze weg ook fietslichten ter beschikking stellen, maar de deur van mijn werkplaats en toonzaal blijven tijdens de openingsuren eveneens open voor iedereen.”

Koen Moreau, 27-06-21, 08:41

Bron:  Moreau, K. M. (2021, 27 juni). Revolutionaire automaten blijven straatbeeld sieren: “Omgebouwde sigarettenautomaat ideaal voor fietsbanden”. Het Laatste Nieuws (HLN). https://www.hln.be/lede/revolutionaire-automaten-blijven-straatbeeld-sieren-omgebouwde-sigarettenautomaat-ideaal-voor-fietsbanden~a84aae64/